Aanbevelingen

Iets wat mij bij de KHD telkens opvalt: ‘Muziek maken wordt bepaald door de kracht van het collectief’.

Alex Schillings, hoofdvakdocent hafabra-directie aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten Zwolle en het Koninklijk Conservatorium Den Haag

De Koninklijke Harmoniekapel van Delft bracht mijn werk L’Effet Divers in première. Op de repetities vooraf mocht ik kennis maken met dit schitterend orkest vol gepassioneerde muzikanten die helemaal open stonden voor de nieuwe muziek. Een heel erg fijne samenwerking!

Stan Nieuwenhuis, componist en muzikant

Tijdens de uitvoering van de Queen Symphony heeft NEN gebruik gemaakt van een bedrijfsarrangement. Wij konden ons presenteren tijdens dit leuke evenement bij de TU Delft, waar zowel onze toekomstige collega’s als klanten aanwezig waren. Anderzijds hebben we samen met collega’s genoten van een heel boeiende avond! Het popcollege van Leo Blokhuis en het optreden van het harmonieorkest samen met het koor, die Queen op indrukwekkende manier vertolkten, hebben een blijvende indruk achtergelaten!

NEN

Wij hebben meerdere malen een concert van het Koninklijke Harmoniekapel bij ons mogen organiseren. De samenwerking verloopt altijd erg goed. Iedereen is erg vriendelijk en er wordt duidelijk gecommuniceerd.

Na afloop kan er altijd terug worden gekeken op een gezellige, drukke dag met prachtige muziek!

WestCord Hotel Delft

Vele malen heb ik de KHD kunnen horen en ook zien spelen. Door hun vakmanschap op een breed repertoire, met hun grote enthousiasme en een gedragen virtuositeit, hebben velen kunnen genieten van de muziek en de voorstelling. Het gezelschap heeft een grote bijdrage in de muzikale en culturele positie van de stad. Dit heeft nationaal en ook internationaal de aandacht getrokken. Het maakt Delft tot een aantrekkelijke vestigings- en bezoekersplaats. Met deze reputatie gaat de stad een bloeiende toekomst tegemoet. Moge de Koninklijke Harmoniekapel Delft nog lang blijven spelen!

mr. drs. G.A.A. (Bas) Verkerk, oud-burgemeester van Delft