Try-outconcert Den Haag

Toegangsprijs €5,-
Klik hier om
kaarten te bestellen!

Op zaterdag 5 oktober speelt de Koninklijke Harmoniekapel Delft met twee toporkesten (Brassband Schoonhoven B en Amsterdam Brass) in de prachtige Schönbergzaal van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Alle drie de orkesten zijn in voorbereiding op een belangrijke wedstrijd en verkeren dus in topvorm! Naast de wedstrijdwerken spelen de orkesten nog een paar andere stukken. Er is ook een unieke samenwerking met de studenten Hafabra-directie van Alex Schillings van het Koninklijk Conservatorium.

19:30 – Koninklijke Harmoniekapel Delft o.l.v. Erik Janssen

De Koninklijke Harmoniekapel Delft (eerste divisie) trapt het concert af om 19.30u. Het orkest is in voorbereiding op het concertconcours in Veldhoven op 23 november. De KHD speelt het spetterende Extreme Make-over van Johan de Meij. Daarnaast hoort u Lux Futura van Kevin Houben. Dit stuk is speciaal voor de KHD gecomponeerd en de compositie is een ode aan de stad Delft. Lux Futura beleefde z’n wereldpremière in de Grote Kerk van Delft op 11 mei 2019. Zowel muzikanten als publiek zijn laaiend enthousiast over het stuk. Niet voor niets won Lux Futura de compositiewedstrijd van WASBE.

20:45 – Brassband Schoonhoven B o.l.v. Paul van Dalen

Brassband Schoonhoven B speelt op het Nederlands Brassbandkampioenschap (NBK) op 26 oktober in Tivoli Vredenburg, Utrecht. De band speelt mee in de tweede divisie. Het verplichte werk is The Patriots van Jan de Haan, een krachtig stuk dat gaat over de Nederlandse patriottentijd in de jaren 80 van de 18e eeuw.

21:30 – Amsterdam Brass o.l.v. Paul van Gils

Amsterdam Brass doet ook mee aan het Nederlands Brassbandkampioenschap.  De band speelt in de kampioensafdeling en zet zijn tanden in het stuk Vienna Nights van Philip Wilby.  Het is een meesterlijke 16 minuten durende hommage aan Mozart. Zijn bekende Sonata in A (K331) staat als thematiek centraal.

Samenwerking Koninklijk Conservatorium

Voor dit concert wordt er nauw samengewerkt met de studenten Hafabra-directie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De studenten van Alex Schillings komen in de voorbereiding van het concert langs bij de deelnemende orkesten, om te werken aan de concoursstukken. Er zijn drie studenten die op de concertavond een stuk dirigeren met de orkesten. Een van hen is Paul van Dalen, dirigent van Brassband Schoonhoven B. De overige studenten schrijven tijdens de concertavond een juryrapport over de optredens van de deelnemende orkesten. Een goede oefening voor hen, met een nuttig resultaat voor de orkesten!