Delft Brass en Kwintvlaag

Delft Brass

Delft Brass

Kwintvlaag

Kwintvlaag

Koper en hout, rood en blauw, Delft Brass en Kwintvlaag, één fantastisch optreden. Dat waren de steekwoorden van het concert op 19 mei in de Adelbertkerk in Delft.

Voor een goed gevulde kerk speelden Kwintvlaag en Delft Brass eerst voor de pauze hun eigen repertoire. Van klassieke werken van Händel, tot vlugge noten van Aires Tropicales en filmmuziek van Ennio Morricone, voor ieder wat wils.

Na de pauze was het tijd voor het hoogtepunt van de avond: De Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky. In een arrangement speciaal voor deze avond samengesteld, luisterde het publiek naar de 12 delen, ieder gebaseerd op een schilderij. En deze schilderijen werden niet alleen vertolkt door de muziek, ook werden ze getoond in de vorm van echte kunstwerken, geschilderd door de hand van Marjo Lenssen. Speciaal voor deze avond heeft zij door een geheel nieuwe en verfrissende interpretatie, 12 originele schilderijen gemaakt, waarin de kip centraal staat.

Het was een geweldige avond dankzij de mooie muziek en de passie van alle muzikanten in deze unieke samenstelling. Een setting, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Delft Brass en Kwintvlaag met op de voorgrond 1 van de 12 schilderijen van Marjo Lenssen

Delft Brass en Kwintvlaag met op de voorgrond 1 van de 12 schilderijen van Marjo Lenssen