KH geeft sfeervol operaconcert

Image
Op zondagmiddag 11 november gaf de Kleine Harmonie een najaarsconcert dat helemaal in het teken stond van opera. Het concert was in de sfeervolle theaterzaal van ‘X’-TU Delft die perfect bij het thema paste. Onze voorzitter Thijs Perenboom verzorgde de presentatie. Met gevoel voor humor en kennis van zaken sprak hij alle onderdelen van het programma aan het elkaar. Hij nam het publiek mee op de muziekreis die de Kleine Harmonie door operaland maakte. Het publiek kon tijdens de gespeelde stukken genieten van bijpassende beelden die op een groot scherm achter het orkest werden geprojecteerd.
Image
Speciaal voor dit concert werd door de presentator de dirigent Don Carlo Piguilletti aangekondigd, een goede bekende van onze eigen Carel Piguillet. Het concert werd verassend geopend door de trompetsectie met de Aïda Hymne and Triumphal March. De trompetsectie opende het concert onverwacht staande achter het publiek. Na de Pirates of Penzance speelde de Kleine Harmonie de sprankelende Spaanse melodieën van Carmen en de Habanera. Jikke van Oyen speelde een prachtige fluitsolo in de Habanera. Zij werd daarvoor door de presentator uitgeroepen tot De Diva van het concert en kreeg de daarbij behorende versierselen uitgereikt. Met Puccini, en in het bijzonder het prachtige Nessun Doma van Turandot eindigde het programma van de Kleine Harmonie voor de pauze. Het blaaskwintet Kwintvlaag nam het daarna over van de Kleine Harmonie en speelde twee hele mooie stukken die goed bij het programma aansloten: het Bloemenduet uit Lakmé en de Ouverture van L’Italiana in Ageri. Het publiek reageerde enthousiast op dit geslaagde intermezzo.
Image
Na de pauze pakte de Kleine Harmonie het thema opera weer op, maar dan wat meer gericht op de moderne operathema’s. Don Carlo Piguilletti dirigeerde The Phantom of the Opera mét het masker van The Phantom op. De rockopera Jesus Christ Superstar kon natuurlijk niet ontbreken. Met de bekende melodie van de Parelvissers van Bizet en de opzwepende melodie van de Barbier van Sevilla (met een tussentijdse toegift waarbij het publiek enthousiast meeklapte) eindigde het operagedeelte in een opgewekte stemming. Time to say Goodbye was het laatste stuk dat gespeeld werd. En nog een toegift natuurlijk.
Het was een uitdagend programma waaraan door het orkest in de weken voor het concert hard gewerkt is. Het programma, de samenwerking met Kwintvlaag, de bijpassende diapresentatie, de mooi verlichte zaal en niet te vergeten een enthousiaste presentatie maakte het concert tot een totaalplaatje dat door het publiek erg gewaardeerd werd.