Dirigenten

Erik Janssen

Sinds mei 2015 is Erik Janssen dirigent van de Kapel. Erik is een zeer ervaren en succesvolle dirigent van zowel amateur- als beroepsorkesten.

 
Image
 

Muzikale loopbaan

Erik Janssen (1966) begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd als trompettist bij de toenmalige Hoogovens Harmonie in Beverwijk. Hij studeerde vanaf 1983 trompet en directie aan de conservatoria van Alkmaar en Amsterdam. Tot 2000 was hij als freelance trompettist actief in diverse bekende (beroeps)orkesten.

Orkesten

Erik is dirigent geweest van Harmonie Soli Koog-Zaandijk, Koninklijk Stedelijk Muziekgezelschap Enkhuizen, Harmonieorkest Crescendo Sassenheim, Fanfare Nieuw Leven Vianen, Zaandijks Fanfare Corps, Brassband Schoonhoven, Brassband Rijnmond en Brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn. Met name met Brassband Schoonhoven behaalde hij in de periode 2010-2013 veel successen. Bovendien was Erik tot 2016 dirigent van het trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, het enige parttime beroepsorkest van Defensie.

Gastdirigent en jurylid

Erik is ook gastdirigent bij diverse aansprekende orkesten in binnen- en buitenland. Hij treedt regelmatig op als jurylid en examinator. Daarnaast is Erik sinds 1990 artistiek directeur bij uitgever Molenaar Edition in Wormerveer. Erik is getrouwd en heeft vier kinderen.

Carel Piguillet

De dirigent van de Kleine Harmonie is Carel Piguillet. Hij leidt het orkest sinds 2002 met veel enthousiasme en is tevens eerste trombonist van de Kapel.

  • Carel Piguillet
  • Carel Piguillet

Veelzijdig muzikant

Op 10-jarige leeftijd kwam Carel met de blaasmuziek in aanraking. Al snel mocht hij meespelen op de bariton in een fanfareorkest. Na een paar jaar sprak de trombone hem toch meer aan. Behalve tromboneles volgde hij ook algemene muziekleer aan de Vrije Akademie. Hij speelde in allerlei verschillende soorten orkesten: fanfares, blaaskapellen, harmonieorkesten, symfonieorkesten, big bands, een promenade-orkest, een opera- en operettebegeleidingsorkest en zelfs in een eigen combo. In al deze orkesten heeft hij veel ervaring op kunnen doen. Voor het combo en voor verschillende blaaskapellen schrijft hij arrangementen.

Familieman

Naast enthousiast dirigent en muzikant is Carel een echte familieman die graag allerlei leuke activiteiten onderneemt met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.