Ensembles

Binnen de vereniging bestaan meerdere ensembles in verschillende bezettingen. Zo zijn er op dit moment een koper- en klarinetensemble actief. Ook lopen er af en toe tijdelijke projecten. Een aantal ensembles komt graag uw huiskamerfeest, dorpsbarbecue of caféterras vermaken, neem gerust contact op.

Delft Brass

Delft Brass

Delft Brass is het koperensemble van de Koninklijke Harmoniekapel Delft. “We willen graag laten horen hoe veelzijdig koperblaasmuziek is. We zijn zeven gepassioneerde amateurmuzikanten die het onwijs leuk vinden om samen mooie muziek te maken. Wij spelen een gevarieerd repertoire: voor ieder wat wils. Puur uit plezier en passie voor muziek: en dat hoor je!”

Leden: Nicolien Heetebrij, Tommy Hopstaken, Marc Harleman (trompet), André Elbrink, Marc Crombaghs (trombone), Guido Sluismans (hoorn), Brenda Hooiveld (bastuba)

Meer info: volg Delft Brass op Facebook of Twitter.

Delfts Hout

Delfts Hout

Het klarinetensemble van de Koninklijke Harmoniekapel Delft bestaat uit vier besklarinetten. “Wij vinden het vooral heel erg leuk en gezellig om samen te spelen. Met z’n 4-en is het heel anders muziek maken dan in een orkest met 20 klarinetten. Afwisselend en leerzaam voor ons, maar ook leuk om de buitenwereld te laten horen hoe mooi klarinetmuziek is!”

Leden: Marile Bisschop, Marjolein Mens, Janneke Roosjen en Karin van den Brand

Woodwind octet Octopus

Octopus

Octopus is een ensemble van de Koninklijke Harmoniekapel Delft bestaande uit 8 enthousiaste amateur muzikanten. Octopus heeft een unieke samenstelling van 4 klarinetten, 2 saxofoons en 2 fagotten. We vinden het erg leuk om in deze samenstelling muziek te maken en dit ook aan het publiek te laten horen. We spelen een gevarieerd repertoir van licht klassiek tot hedendaagse muziek. We gebruiken meestal eigen bewerkingen om een zo hoog mogelijk muzikaal rendement te krijgen.

Leden: Anneke Simonis, Corrine Heijmans, Nicole Heijmans en Stefan Mieras: klarinet; Judith Jahn en Rik Sonderkamp: saxofoon, Attie Boks en Henny Bailly: fagot.

Voor boekingen en vragen kunt u e-mailen octopus@harmoniedelft.nl of bellen Henny Bailly (015-3694194 of mobiel 0621803474)